top of page
  • Writer's pictureVille

Skootteri Espanjassa

Maaliskuussa aloitin katselemaan skootteria täällä Valenciassa ihan tosissani, kun mieli oli jo pidempään tehnyt päästä lähiseuduille kätevästi reissaamaan, sekä padelia pelaamaan muutenkin kuin lähimmille parille kentälle. Ja useimmiten olin joutunut vuokraamaan Free Now'n / Cooltraan sähköskootterin joka tapauksessa, johon meni noin 100€ kuukaudessa.


Olin viimeksi omistanut mopon joskus 16 tai 17 vuotiaana, joten suurempaa kokemusta niistä ei ollut. Olin sentään Phuketissa ja Samuilla Thaimaassa joskus sellaisen vuokrannut, ja siellä asuessa ajanut myös noin 500km pituisen "Mae Hong Soon" reitin pariin otteeseen. Yhtä kaveriani vapaasti lainaten: "oon hyvä kuski suorilla teillä kun niillä ei oo paljon liikennettä".
Korona ilmeisesti sekoitti automarkkinoiden lisäksi myös skootterien markkinat ja uusia on ilmeisesti tullut myyntiin aika vähän. Tämä on johtanut siihen, että vanhojen skootterien kysyntä on noussut joka taas on nostanut hintoja. Eli lopulta tavara liikkuu entistä vähemmän. Kävin ensin vähän wallapopissa (paikallinen tori.fi) katselemassa skoottereita, mutta sieltä ei juuri mitään löytynyt, enkä muutenkaan ollut innoissani renkaiden potkimisesta suoraan paikallisten kanssa, koska en olisi millään huomannut jotain pikkuvikoja. Eli sitten liikkeistä käytettyjä etsimään.


Kun liikkeissäkin myytiin lähinnä ei-oota päädyin lopulta ostamaan uuden. En raaskinut ihan kalleimpiin japanilaisiin päätyä joista olisi joutunut pulittaamaan noin 5500€, vaan päädyin lopulta kiinalaiseen Zontes M125, jolle tuli hintaa noin 3700€. Kaupanpäälle sain vuodeksi ilmaisen perusvakuutuksen (tässä kesti hetken kun olivat sössineet väärin rekkarin) sekä boksin johon mahtuu esimerkiksi toinen kypärä.


Käyttöohjettakaan ei tullut mukaan, enkä ole sellaista saanut vielä aikaiseksi ladata netistä (aika vaikuttavaa, eikö...), mutta onneksi myyjä tietenkin esitteli kaikenlaisia teknisiä hienouksia, kun kävin liikkeessä renkaita potkimassa.

  • Virtalukoton avain (avaimen voi pitää vaikka taskussa tai repussa)

  • Valot ohjaustangossa, jos pimeässä ei muista missä mikäkin nappula sijaitsee

  • Diginäyttö. Helpompi nähdä paljon nopeutta on, tai onko vilkku jäänyt päälle

  • Tuulilasia saa vähän nostettua ja laskettua. Kovemmilla nopeuksilla yllättävän kätevä

Etenkin tuo, ettei avainta tarvitse kaivella vaikka repusta on osoittautunut todella mukavaksi ominaisuudeksi. Voin vain kävellä mopolle, napsauttaa virrat päälle, avata penkin ja ottaa sieltä kypärän ja sitten hypätä skootterin selkään. Ja sama käänteisesti kun pääsen perille. Lähes yhtä käänteentekevää kuin luottokortin yhdistäminen kännykkään, jotta lompakon tai korttikotelon pystyi jättämään kotiin!


Kirjoitteluiden kanssa ollut vähän hiljaisempaa kun viikon ajan oli perhettä käymässä ja tässä on toinen projekti alkamassa, mutta kehitän kyllä sivustoa kaiken kiireen ohessa.Kommentare


Gran Canaria

Image by Renan Brun

Triviaa Espanjasta!

Image by Jp Valery

Säästä satasia!

bottom of page