top of page
Barcelona Monument Arc de Triumph

Barcelona

Miksi tulla: Barcelona on poikkeuksellisen monipuolinen matkakohde, joka sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat kokea laadukkaita hiekkarantoja, kulttuuria, historiallisia nähtävyyksiä ja maailmanluokan arkkitehtuuria yhdessä kohteessa.

Matkustaminen Suomesta: Erittäin helppoa. Suoria lentoja löytyy vuoden jokaiselle päivälle ja lentokentältä pääset kätevästi taksilla (25-30€), bussilla tai metrolla.

Milloin matkustaa: Barcelonassa on miellyttävä välimerellinen ilmasto joten paras aika matkustaa on keväällä tai syksyllä, joskin talvet ovat mietoja ja aurinkoisia. Suosittelen välttämään heinä-elokuuta jolloin on kuuman kosteaa ja kaupunki on täynnä turisteja. Lue lisää: Paras aika matkustaa Espanjaan.

 

HuomBarcelonassa on paljon taskuvarkaita, joten etenkin turistialueilla kuten La Ramblalla tai El Goticissa kannattaa pitää arvotavarat suljetuissa taskuissa tai olkalaukussa. 

Samankaltaisia kohteitaAlicante, Malaga, Valencia.

Barcelonan tunnelmia

(klikkaamalla kuvaa saat sen täyskokoiseksi)

Barcelonan mielenkiintoisimmat alueet

El Gòtic: Yksi Barcelonan suosituimmista alueista. Se sisältää runsaan tarjonnan historiallisia nähtävyyksiä, kuten Catedral de Barcelona ja Basilica de Santa Maria del Mar. Barri Gòtic on myös täynnä kapeita katuja, jotka tarjoavat upeita pieniä putiikkeja.

Kun: et tiedä mistä aloittaa

Eixample: Alue on tunnettu Gaudin arkkitehtuuristaan, mukaan lukien Casa Batlló ja La Pedrera. Eixample on myös täynnä trendikkäitä baareja, ravintoloita ja kauppoja.

Kun: haluat kaupungin parhaisiin ravintoloihin

El Born: Tunnettu historiallisista rakennuksistaan ja kapeista kaduistaan. El Born on myös täynnä trendikkäitä ravintoloita ja kahviloita.

Kun: haluat lähteä viettämään iltaa

Montjuïc: Vuori ja puistoalue joka on kuuluisa näköalapaikoistaan ja kulttuurikohteistaan, kuten Montjuïc Castillo, Pueblo Español ja Fundació Joan Miró. Montjuïc on myös ihana paikka nauttia upeista näköaloista kaupunkiin. Lyhyesti sanottuna: Upea iso puisto.

Kun: haluat tauon kaupungin hälinästä näköaloilla

Poblenou: Paikallisten arvostama asuinalue joka on myös oma suosikkini. Rambla del Poblenou on itsessään näkemisen arvoinen n. 1,5km pitkä kävelykatu, jolla on paljon ravintoloita ja pieniä liikkeitä, mutta vähän turisteja.

Kun: haluat nähdä miten paikalliset asuvat

El Raval: Heti La Ramblasta etelään löytyy vähemmän tunnettu osa vanhaa kaupunkia, missä on paljon kiinnostavia liikkeitä, ravintoloita sekä iltaisin elävää musiikkia (Big Bang Bar oma suosikki) sekä maahanmuuttajien tuomaa vilinää. Maineestaan huolimatta turvallinen, mutta suosittelen silti välttämään yöaikaan yksin päihtyneenä liikkumista.

Kun: haluat livemusiikkia tai etnistä ruokaa

Alicante old town

Näin liikut

Taxi Line Barcelona
cyclist in Barcelona

Kävellen: Kävelyteitä on joka puolella, ja suojateitä kunnioitetaan paremmin kuin Suomessa. Monet keskustan nähtävyyksistä ovat myös lähellä toisiaan. Ja tarvittaessa voit aina pitää pienen tauon ja nauttia vaikka cervezan tai cafe con lechen.

Taksilla: Takseja löytyy kaupungista todella paljon, ne ovat edullisia ja useimmiten saat minuutissa napattua vapaan taksin kadulta(vihreä valo katolla). Normaalien musta-kelta taksien (Free Now -appilla saa myös tilattua) lisäksi Barcelonassa toimivat myös Uber ja Cabify, mutta niillä on toistaiseksi vain vähän autoja ja hinnat ovat yhtä edulliset kuin takseillakin.

Julkinen liikenne: Barcelonan Julkisen liikenteen verkosto on yksi parhaista, jota olen maailmalla käyttänyt ja reittitiedot löytyvät helpoiten Google Mapsista. 10 kerran lippu maksaa vain 11,35€, joten ruuhka-aikaan säästät sekä aikaa, rahaa että luontoa!

Pyörällä: Pyöräteitä on Barcelonassa todella hyvin, ja ne on useimmiten eristetty autoista ja kävelijöistä loistavasti. Koska kaupungissa on vain vähän korkeuseroja se on kuin luotu pyörällä tutkittavaksi. Barcelonassa on runsaasti, joihin törmäät varmasti kävellessäsi kaupungilla. Hintaerot ovat suuria joten pistä parhaat hinnat muistiin.

MUITA KOHTEITA

Image by Andre Tan

Fuengirola

PXL_20230113_071354252.jpg

Valencia

Image by Anthony Ingham

Alicante

bottom of page