top of page
Image by Tom Brunberg

Fuengirola

Miksi tulla: Suomalaisten ykkössuosikki vuodesta toiseen. Missä muualla Suomen ulkopuolella löytyy sekä suomalainen koulu, että Pesisliigan otteluita?! Aurinkorannikolla nimensä mukaisesti aurinko paistaa vielä enemmän kuin vaikka Alicanten tai Barcelonan seuduilla, suomalaisia palveluita löytyy ja karaokessa raikaa rentun ruusu. Omalla matkustuslistalla tämä tällä hetkellä ykkössijalla Espanjassa! En ole siis vielä koskaan käynyt..

Matkustaminen Suomesta: Lennä ensin suoraan Malagaan ja mene sieltä junalla tai bussilla 25km matka alle tunnissa Fugeen.

Milloin matkustaa: Fuengirolassa on välimerellinen ilmasto, joten paras aika matkustaa on keväällä tai syksyllä joskin talvet ovat mietoja ja aurinkoisia, noin 1-2C lämpimämpiä kuin Barcelonassa. Suosittelen välttämään heinä-elokuuta, jolloin on todella kuuma, ja kuumuudesta kärsiville myös syyskuuta. Lue lisää: Paras aika matkustaa Espanjaan.

 

HuomFuengirolassa on huomattavan paljon suomalaisia joka voi olla iso plussa tai miinus henkilöstä riippuen. Tarvittaessa Fuengirolassa pärjää suomella.

Samankaltaisia kohteitaUniikki paikka suomalaisille.

Fuengirolan tunnelmia

(klikkaamalla kuvaa saat sen täyskokoiseksi)

Saan pienen komission GetYourGuiden kautta varatuista aktiviteeteista. Asiakkaalle tästä ei tule lisäkustannuksia.

Fuengirolan mielenkiintoisimmat alueet

Los Boliches (katso kuva): Todennäköisesti suosituin alue Fuengirolassa täynnä ravintoloita, baareja sekä iso hiekkaranta. Viehättävä paikka, joka etenkin iltaisin on täynnä elämää. Illalliselta on helppo jatkaa iltaa pidempäänkin jos suuta kuivaa tai tanssijalkaa vipattaa.

Kun: jostain pitää aloittaa

Los Pacos (katso kuva)Suomalaisten suosima asuinalue Los Bolichesin lähellä. Lääkärikeskus, rautakauppa ja muita palveluita suomalaisen koulun lisäksi löytyvät täältä.

Carvajal: Paljon hienoja rantoja ja täynnä palveluita, joita matkalainen sattuu kaipaamaan, kuten ravintoloita, kuppiloita ja vuokrauspisteitä polkupyörille tai vesivimpaimille. Suosittu etenkin kesäisin.

Kun: mieli tekee rannalle

Sohail Castle: Vanha linna, jossa on nykyään myös museo. Upea paikka täynnä historiallisia esineitä ja mahtavat näkymät merelle. Ilmainen sisäänpääsy

Kun: Kaipaat hiukan kulttuuria

Parque de lo Paloma: Iso puisto jossa on hyvin tilaa kävellä ja rentoutua pitäen taukoa kaupungin vilinästä. Hyvät mahdollisuudet myös lenkkeilyyn tai pyöräilyyn. Siellä on paljon leikkipaikkoja lapsille ja kaunis puutarha.

Kun: Kaipaat luontoa ja rauhaa

Ruoka & Juoma

Ravintoloista löytyy enemmän matkakertomukseni puolelta, josta allaolevat tekstit ovat lyhennelmiä.

Sijainnit ja mahdolliset nettisivut löytyvät myös kartalta ylempää.

Sukiyaki - Japanilainen buffet (kiinalaisittain)

Paikka oli miellyttävä ja henkilökunta ystävällistä. Ruokaa sai tilata 5 annosta per ruokailija 10 minuutin välein tabletilla, ja välillä ruoan toimitti perille robotti. Sushi oli yllättävän hyvää, ja osa annoksista jopa erinomaisia. Lihoja emme kokeilleet ollenkaan.

Sawasdee - Thaimaalaisia herkkuja

Espanjassa hyvät thaimaalaiset ravintolat ovat tosiaan olleet harvassa, mutta ainakin oma nuudeliannos oli hyvä, sekä autenttinen. Ravintola itsessään näytti suht samalta kuin muutkin Paseo Maritimon paikat, mutta tulin paikalle ruoan takia, joka oli erinomaista ja aitoa thaimaalaista.

Asian Fusion 365 - erilaisia aasialaisia herkkuja

Nimi kertoo hyvin ruokalistasta eli monipuolisesti ruokaa eripuolilta Aasiaa. Annokseni oli laadukkaista raaka-aineista ja erittäin laadukas. Terassin vieressä ei paljon liikennettä ollut ja ilmapiiri oli muutenkin mukavan rento.

Burro - Rento ja tyylikäs italialainen 

Sijaitsee miellyttävällä Plaza de la Constitutiónilla, ja ruoka tämän ketjun ravintoloissa on aina ollut herkullista. Suosittelen etenkin risottoja.

Sky Bar Hotel El Puerto - Komeat maisemat (katso kuva)

Kattobaarista on lähes 360 asteen maisemat Fuengirolan yllä, ja hinnat olivat kohtuulliset. Terassilla saattaa olla kyltti "vain asiakkaille", mutta älkää antako sen häiritä.

Näin liikut

Taxi Line
Image by Alex Motoc

Kävellen: Keskustassa kävely on selkeästi paras liikkumismuoto.

Taksilla: Takseja löytyy kaupungista todella paljon, ne ovat edullisia ja useimmiten saat minuutissa napattua vapaan taksin kadulta (vihreä valo katolla). 

Julkinen liikenne: Junat ja bussit kulkevat hyvin. Fuengirolassa on 1.1.2023 alkaen ilmainen julkinen liikenne.

Skootteri tai skuutti: Käteviä menopelejä pienemmässä kaupungissa, joskin skuutit eivät meinaa jaksaa nousta kaikkia mäkiä (esim. Higueroniin).

MUITA KOHTEITA

Image by Anthony Ingham

Alicante

Barcelona Monument

Barcelona

bottom of page