top of page
City Center Malaga

Malaga

Miksi tulla: Aurinkorannikon pääkaupunki, jossa on jokaiselle jotakin. Historiallisia nähtävyyksiä, todella kaunis keskusta sekä yli 300 päivää aurinkoa vuodessa sekä vain 30km matkaa Fuengirolaan.

Matkustaminen Suomesta: Suoria lentoja löytyy vuoden jokaiselle päivälle ja lentokentältä pääsee Malagaan taksin lisäksi vain 16min junayhteydellä.

Milloin matkustaa: Ilmasto on melko samanlainen Valencian ja Alicanten kanssa, joskin noin 2C lämpimämpi, eli talvella on viileää, kesällä todella kuuma, ja kevät sekä syksy ovat useimmille parhaita aikoja matkustaa Malagaan. Talvellakin tosin aurinkoisina päivinä keli on miellyttävä. Lue lisää: Paras aika matkustaa Espanjaan.

 

HuomSyntyperäisiä malagalaisia kutsutaan nimellä boquerón/a (anjovis). Ei niin yllättäen anjovikset ovat myös paikallisia herkkuja. Kannattaa kokeilla!

Samankaltaisia kohteitaBarcelona, Alicante, Valencia.

Malagan tunnelmia

(klikkaamalla kuvaa saat sen täyskokoiseksi)

Malagan mielenkiintoisimmat alueet

Centro Historico: Yhden Euroopan vanhimman kaupungin historiallinen keskusta on täynnä nähtävyyksiä: Gibralfaron linna, Malagan Katedraali, Picasson museo ja Malagan satama muutamana esimerkkinä.
Kun: historiallinen ja kaunis vanha kaupunki sytyttää 

La Merced: Historiallisen keskustan vieressä olevan Malagan trendikkäin kaupunginosa täynnä baareja, ravintoloita ja terasseja. Täältä löydät usein myös katuesiintyjiä tarjoamassa henkistä ravintoloa. Plaza de la Merced, Mercado de la Merced sekä Calle Alamo ovat alueen suurimmat nähtävyydet.

Kun: haluat tapakselle ja viinille

Soho:  Entisen loistonsa kadottanut kaupunginosa on saanut uuden elämän katutaiteen kehtona. Soho tarjoaa hyvää vastapainoa turistien täyttämälle, loisteliaalle keskustalle ja täältä on hyvä napsia muutama erityisen kiinnostava kuva joita kavereille esitellä.

Kun: katutaide tai vaihtelu kiinnostaa

La Malagueta: Uusi hintavampi asuinalue korkeina rakennuksineen meren läheisyydessä näyttää komealta kauempaakin. Keskustasta pääsee tänne mukavasti kävelemällä kaunista Paseo del Muelle Unoa, joka on promenadi täynnä baareja ja ravintoloita.

Kun: pidät korkeista rakennuksista

El Perchel: Entinen kalastajien kaupunginosa on säilyttänyt vanhan tunnelman. Kaupunginosan nimi tuleekin sanasta percha, joka tarkoittaa koukkua jolla kalastajat kuivasivat saaliinsa. Mercado del Carmenista saa kaupungin tuoreimmat merenelävät.

Kun: haluat nähdä miltä vanha kalastajien kortteeri näyttää

Näin liikut

Taxi Line
Image by Alex Motoc

Kävellen: Kaikki yllämainitut kaupunginosat ovat suhteellisen lähellä toisiaan ja helposti käveltävissä. Jalkakäytäviä löytyy hyvin.

Taksilla: Takseja saa tilattua Taxi Malaga-appilla ja sen lisäksi Uber sekä Bolt toimivat Malagassa.

Julkinen liikenne: Malagassa on hyvä juna, bussi ja metroverkosto, jonka aikataulut voit katsoa normaalisti Google Mapsista.

Pyörällä: Pyöräteitä on 33km, joka on hyvin vähän esimerkiksi Valencian 156km verrattuna, mutta verkosto on kasvamassa yli 100km:iin "lähivuosina".

MUITA KOHTEITA

Image by Andre Tan

Fuengirola

PXL_20230113_071354252.jpg

Valencia

Sunny Afternoon

Barcelona

bottom of page