top of page
Image by Rafael Hoyos Weht

Valencia

Miksi tullaValencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, jossa on erittäin kaunis historiallinen keskusta, entiseen joenuomaan tehty 9km pitkä! Turia-puisto, upea futuristinen kulttuuri- ja arkkitehtuurikompleksi Ciutat de les Arts i les Ciènces sekä kilometrejä pitkä hiekkaranta. 

Matkustaminen Suomesta: Suoria lentoja ei ole, joten Valenciaan pitää joko lentää välilaskulla tai matkustaa 2-3h junalla esimerkiksi Alicantesta, Barcelonasta tai Madridista.

Milloin matkustaa: Valenciassa on miellyttävä välimerellinen ilmasto, joten paras aika matkustaa on keväällä tai syksyllä, joskin talvet ovat mietoja ja aurinkoisia. Suosittelen välttämään heinä-elokuuta, jolloin on kuuman kosteaa ja kaupungissa on melko paljon turisteja. Lue lisää: Paras aika matkustaa Espanjaan.

 

HuomValencian vanha kaupunki ja keskusta on rakennettu hieman kauemmas rannasta kuin muissa välimeren kaupungeissa, ja rannalta kaupunkiin kertyy noin 5 kilometriä.

Samankaltaisia kohteitaBarcelona, Malaga, Valencia.

Valencian tunnelmia

(klikkaamalla kuvaa saat sen täyskokoiseksi)

Valencian mielenkiintoisimmat alueet

Ciutat vella: Eli kirjaimellisesti vanha kaupunki on täynnä historiallista arkkitehtuuria, loistavia ravintoloita ja mukavia kuppiloita tai vain kävellä kapeilla kujilla. Tunnetuin kaupunginosa on El Carmen.

Kun: haluat nähdä kaunista, vanhaa kaupunkia

El Cabanyal: Paljon vanhoja, värikkäitä taloja, pitkä hiekkaranta, aivan oma ilmapiirinsä paikallisten etenkin kesäisin istuskellessa pienillä kaduilla omilla tuoleillaan perheen tai kavereiden kesken. Paljon pieniä museoita ja gallerioita sekä useampi viihtyisä ravintola ja baari.

Kun: Haluat rannalle tai nähdä Art Nouveau- tyylisiä taloja

Ciutat de les Arts i les Ciències (Eng: City of Arts and Science): Huikean näyttäviä, futuristisia rakennuksia, kuten konserttisaleja, museoita ja elokuvateatteri. Sijaitsee Turia-puiston meren päässä. Jos et mitään muuta ehdi Valenciassa nähdä, niin käy täällä!

Kun: sinulla on vain vähän aikaa

Ruzafa: Tunnettu yöelämästään ja ravintoloistaan sekä muodistaan. Täältä löydät myös paljon kulttuuritapahtumia.

Kun: menojalkaa vipattaa

Näin liikut

Taxi Line
Image by Alex Motoc

Kävellen: Keskustassa ja vanhassa kaupungissa selkeästi paras kävelymuoto. Kannattaa huomioida, että vihreän valon vilkkuessa kannattaa jäädä suosiolla odottelemaan sillä Valenciassa eivät autoilijat malta aivan omia vihreitä valoja aina odottaa..

Taksilla: Takseja löytyy kaupungista todella paljon, ne ovat edullisia ja useimmiten saat minuutissa napattua vapaan taksin kadulta (vihreä valo katolla). Free Now -appi toimii hyvin.

Julkinen liikenne: Valencian julkisen liikenteen verkosto on hyvä, joskin jotkut linja-autoreitit ovat melko hitaita. Reittitiedot löytyvät helpoiten Google Mapsista. 10 kerran lippu maksaa vain 5,6€, mutta sitä varten tarvitsee ostaa ladattava kortti esim. metroasemalta. Irtolippuja saa asemilta tai linja-autoista ja 02/23 alkaen ne voi jopa maksaa kortilla!

Pyörällä: Pyöräteitä on Valenciassa yli 156km. Ne on useimmiten eristetty autoista ja kävelijöistä loistavasti, ja koska kaupungissa on vain vähän korkeuseroja se on kuin luotu pyörällä tutkittavaksi. Valenciassa on paljon pyöränvuokraamoita joihin törmäät varmasti kävellessäsi ympäri kaupunkia. 

MUITA KOHTEITA

Image by Andre Tan

Fuengirola

Image by Anthony Ingham

Alicante

Sunny Afternoon

Barcelona

bottom of page