top of page
Alicante Maritim Esplanad

Alicante

Miksi tulla: Barcelonan tavoin monipuolinen matkakohde, joka yhdistää loistavasti kauniin kaupungin, välimeren kauniit rannat sekä mielestäni poikkeuksellisen hyvällä hinta/laatu-suhteella olevat ravintolat.

Matkustaminen Suomesta: Helppoa. Suoria lentoja löytyy talvella joka viikko ja kesällä joka päivälle. 15km matkan lentokentältä keskustaan pääsee nopeasti taksilla tai bussilla.

Milloin matkustaa: Alicantessa on miellyttävä välimerellinen ilmasto, joten paras aika matkustaa on keväällä tai syksyllä joskin talvet ovat mietoja ja aurinkoisia. Suosittelen välttämään heinä-elokuuta jolloin on kuuman kosteaa ja kaupungissa on paljon turisteja. Paikallinen juhannus, Festival de San Juan on kokemisen arvoinen keskellä kaupunkia olevine kokkoineen ja 10 metriä korkeine Fallas-patsaineen jotka poltetaan lauantai-sunnuntai-yönä . Lue lisää: Paras aika matkustaa Espanjaan.

 

HuomAlicanten alueen rannoilla, toisin kuin esim. Barcelonassa ja Valenciassa, ei ole makean veden suihkuja.

Samankaltaisia kohteitaBarcelona, Malaga, Valencia.

Alicanten tunnelmia

(klikkaamalla kuvaa saat sen täyskokoiseksi)

Alicanten mielenkiintoisimmat alueet

Passeig Esplanada: Todella kaunis kävelykatu keskustan ja meren välissä täynnä mukavia terasseja, joissa nauttia virvokkeita tai pieni tapa palmujen katveessa. Kävelykatu on yli 6 miljoonasta pienestä kivestä tehty mosaiikki, joka on tehty aaltojen muotoon kolmesta eri väristä.

Kun: pieni kävely tekisi hyvää ruoansulatukselle

Casco Antiguo: Vanha kaupunki, jossa on jonkin verran nähtävää, mutta mielestäni vaatimaton verrattuna useimpien espanjalais-kaupunkien vanhoihin osiin. Ylempänä vuoren rinteellä on todella sympaattisia pieniä katuja, joilta myös aukeaa upea näkymä Alicanten kaupunkiin ja satamaan.

Kun: et tiedä mistä aloittaa

San Juan: Mielestäni välimerellisen Espanjan isompien kaupunkien paras ranta! Hienoa hiekkaa, todella kirkasta vettä sekä viereinen katubulevardi täynnä terasseja. Ilman häiritsevää autoliikennettä. Paras tapa tulla Alicanten kaupungista on taksi (n. 15€) tai raitiovaunu (linjat 3&4).

Kun: mieli tekee kunnon biitsille

Castillo de Santa Barbara: Keskiaikainen linna, minne pääsee rannan puolelta hissillä. Melko kätevää eikö? Kaupungin parhaat maisemat, ja ilman satojen metrien tuskallista nousua. Voit halutessasi kävellä alas mukavasti länsi/keskustan puolelta alas auringonlaskua katsellen tai pysähtyä vaikka piknikille, kuten itse monesti tein. Samalla laskeudut kätevästi vanhaan kaupunkiin.

Kun: pidät kauniista maisemista

Cabo de las huertas: Niemenkärki muutama kilometri keskustasta poispäin, jossa on mukavia pieniä poukamoita, joissa rentoutua kirja kädessä tai käydä uimassa. 

Kun: mieli tekee pois kaupungin hälinästä

Alicante old town

Näin liikut

Taxi Line
Image by Alex Motoc

Kävellen: Keskusta, vanha kaupunki, linna ja ranta (Playa del Postiguet) ovat kaikki kilometrin säteellä, joten Alicante on erinomainen kävellen liikkumiseen.

Taksilla: Takseja on isompiin kaupunkeihin hieman huonommin, mutta taksitolpilta löytyy useimmiten takseja sekä PideTaxi-appi auttaa. 

Julkinen liikenne: Pikaraitiovaunut ovat kohtuullisen nopeita (linjat 1&3), kuten osa linja-autoistakin.  Osa kuitenkin suorastaan matelee ja vuorovälit ovat pitkähköjä. Google Mapsilla näkee Alicantessakin miten pääsisit helpoiten perille.

Pyörällä: Pyöräteitä on Barcelonaan ja Valenciaan nähden vähän, mutta esimerkiksi Playa del Postiguetilta pääsee erittäin hyvin San Juanin suuntaan.

MUITA KOHTEITA

Image by Andre Tan

Fuengirola

PXL_20230113_071354252.jpg

Valencia

Sunny Afternoon

Barcelona

bottom of page