top of page
Beautiful view in Gran Canaria

Kanariansaaret

Mirador la Esquina, Artenara, Gran Canaria

Bienvenido a las islas Canarias!

Eli tervetuloa Kanariansaarille! Kanarian saarista tulee monille ensimmäisenä mieleen Maspalomas ja Playa del Ingles, suomalainen karaokebaari tai kärähtänyt pohjoismaalainen iho, jonka väri muistuttaa enemmän katkarapua kuin kalifornialaista surffaajaa. Kanaria on onneksi paljon muutakin kuin rantoja, turistikojuja sekä pihvi-hampurilais-texmex-sushiin erikoistuneita ravintoloita, jonka takia myös valitsin ylle kuvaksi hieman erilaisen maiseman. Rannalla on mukava etenkin kylmästä tulleena loikoilla ja kesähelteillä on mukava käydä vedessä vilvoittelemassa, mutta itse kaipaan etenkin lomalla vähän vaihtelua ja uusia kokemuksia, joten olen itse arvostanut paljon kun samassa kohteessa on voinut käydä myös pienissä, kauniissa kaupungeissa tai vuortenrinteillä metsässä kävelemässä ja komeita maisemia ihailemassa.

Lanzaroten kymmenien neliökilometrien laajuinen tulivuorenpurkauksien alle jäänyt alue muistutti itseäni enemmän kuusta tai Marsista kuin omasta planeetastamme. Fuerteventuralla on uskomattoman hienoja vesiurheilupaikkoja sekä kaunein ranta missä olen koskaan käynyt. Ja olen Espanjan lisäksi asunut myös reilu 5 vuotta Thaimaassa ja reissannut kaakkois-Aasiassa, joten olen jokusen rannan ehtinyt nähdä...

Teneriffan ja Gran Canarian pohjoisosat ovat täynnä vuoristoa, kauniita kyliä ja laaksoja, joissa hiekkarannat ja palmut ovat vaihtuneet kaktuksiin sekä havupuihin. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja nähtävää riittää pyörällä tai autolla liikkuessa. 

Playa de Cofete, Fuerteventura

Pienimmät kolme saarta sopivat parhaiten luontokokemuksiin. La Palman avocado- ja appelsiinipuut, La Gomeran UNESCOn maailmanperintökohde Garajonayn luonnonpuisto sekä El Hierron uskomattomat maisemat ovat ehdottomasti käymisen arvoisia. Valitettavasti en ole itse kolmella pienimmällä saarella käynyt, joten matkakertomuksia kuvineen ja videoineen ei minulla niistä ole tarjota. Myöhemmin tänä vuonna on tarkoituksena käydä myös Kanarian pienemmillä saarilla.

 

Vaihtoehtoja siis jokaiseen makuun, ja käytyäni viime vuosina useammankin kerran Kanariansaarilla, olen ollut todella positiivisesti yllättynyt nimenomaan luonnosta, jota en oikein ole kuullut hehkutettavan.

Lue lisää saarista alla olevia linkkejä klikkaamalla ja käy katsomassa saaria tarkemmin sivun alaosan kartasta!

Gran Canaria

Suurin ja suosituin. Etelässä aurinko paistaa lähes ympäri vuoden ja pohjoisesta löytyy suuri luonnonsuojelualue sekä Las Palmas.

Lanzarote

Elegantti saari, jolla on poikkeuksellisen hyvät maantiepyöräilymahdollisuudet sekä lähes 200 neliökilometriä laavan tai tulivuoren tuhkan alla.

Teneriffa

Pinta-alaltaan suurin. Teide-tulivuori nousee 3718m korkeuteen, Laguna on upea maailmanperintökohde-kaupunki ja rantoja piisaa.

Fuerteventura

Tarjoaa loistavia vesiurheilumahdollisuuksia, upeita rantoja sekä Star Warsissa käytetyn aavikon.

Katso myös allaolevasta kartasta Kanariansaarten sijainnit. Karttaa voi liikuttaa ja zoomata.

bottom of page