top of page
Madrid skyline

Madrid

Miksi tulla: Kaunis kaupunki täynnä kulttuuria, arkkitehtuuria, loistavia ravintoloita, tapahtumia sekä yöelämää. Madridin keskusta suorastaan huokuu rahaa ja valtaa. Aliarvostettu kaupunki.

Matkustaminen Suomesta: Suoria lentoja löytynee vuoden jokaiselle päivälle ja lentokentältä pääsee keskustaan taksin lisäksi metrolla.

Milloin matkustaa: Madridissakin aurinkoa piisaa, mutta välttäisin matkustamista keskellä talvea tai kesää ellei +2C ja vesisade tai +40C oli itselle mieluinen sää. Lue lisää: Paras aika matkustaa Espanjaan.

 

Huom: Madrid on Andorra la Vellan jälkeen Euroopan toiseksi korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki 667 metriä merenpinnasta sekä sijaitsee lähes Espanjan keskipisteessä.

Samankaltaisia kohteitaBarcelona, Malaga, Valencia.

Madridin tunnelmia

(klikkaamalla kuvaa saat sen täyskokoiseksi)

Madridin mielenkiintoisimmat alueet

La Latina: Madridin yksi vanhimpia kaupunginosia, jonka mukulakivikaduilla on mukava pysähtyä jollekin plazalle pienelle välitapakselle ja lasilliselle viiniä. Täältä löytyy muun muassa maailman vanhin yhtä jaksoisesti auki ollut ravintola, Sobrino de botín (perustettu 1725). 

Kun: haluat nähdä kaunista, vanhaa Madridia

Sol (centro): Kaupungin pääaukio, Plaza de la Puerta del sol, jonka läheltä löytyy tarpeeksi nähtävyyksiä ainakin yhden päivän tarpeisiin kuten Gran Via (pääkatu), Plaza Mayor tai Palacio Real.
Kun: haluat nähdä nähtävyyksiä

Malasaña: Madridin modernein ja boheemein kaupunginosa täynnä mielenkiintoisia baareja ja ravintoloita. Täältä löydät myös paljon pieniä, uniikkeja putiikkeja joista on hyvä tehdä löytöjä.

Kun: paikallinen yöelämä tai pienet putiikit kiinnostavat

Salamanca: Madridin varakkain kaupunginosa. Täältä löydät kauniita (ja kalliita) liikkeitä, tyylikkäitä ravintoloita ja poikkeuksellisen hyvin hoidettuja katuja.

Kun: Haluan nähdä miten paikalliset rikkaat elävät

Parque del Retiro: Madridin keskuspuisto, joka on perustettu jo 1600-luvulla, on sekä iso että kaunis ja todella suosittu paikka etenkin kuumina kesäpäivinä. Jo Palacio de Cristal on itsessään näkemisen arvoinen. Usein lauantaisin ja sunnuntaisin puistossa on lapsille ja lapsenmielisille tarjolla nukketeatteria.

Kun: haluat hengähtää hetken puiden siimeksessä

Näin liikut

Taxi Line
Image by Alex Motoc

Kävellen: Gran via ja La Latina ovat alle 1km Solista ja keskustassa on muutenkin paljon nähtävää kävelyetäisyydellä. Loistava kaupunki kävellä.

Taksilla: Välillä keskustassa lienee enemmän takseja kuin yksityisautoja, joten taksin saanti on todella helppoa.

Julkinen liikenne: Metro sekä bussit kulkevat todella hyvin. Enemmän matkustaville suosittelen metrokortin ostamista (linkki englanniksi), jolloin et joudu metroasemilla jonottamaan lippuautomaatille joka kerta.

Pyörällä: Pyöräteitä keskustassa on esimerkiksi Barcelonaan ja Valenciaan nähden todella vähän joten suosittelen säästämään pyöräilyt siihen paremmin soveltuviin kaupunkeihin.

MUITA KOHTEITA

Image by Andre Tan

Fuengirola

PXL_20230113_071354252.jpg

Valencia

Sunny Afternoon

Barcelona

bottom of page